СНИМА СЕ СЕРИЈАЛ: Великани српске Војводине (Новости)

Писмо подршке Српске школе у Хамилтону
21. марта 2018.
Мировић: Референдум је решење о промени имена Зрењанина (Дневник)
28. марта 2018.

Улоге историјских личности тумаче Небојша Дугалића, Бојана Жировић и Гордана Ђурђевић-Димић.

СНИМАЊЕ играно -документарног серијала „Великани српске Војводине“, који се реализује у оквиру програма обележавања 100 година од присаједињена војвођанских крајева Краљевини Србији, започело је у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима.

Серијал ће садржати 28 епизода кратке форме. У њему су сублимирани историјски догађаји и личности од 19. до 20.века са нагласком на период националног буђења српског народа у Аустроугорској.

– Било је то изузетно време, време великих искушења и са најзначајнијим људима из наше историје попут Светозара Милетића, Јаше Томића, Јована Јовановића Змаја, митрополитиа Стратимировића и других, који су својим трудом и прегнућем извојевали слободу која је крунисана присаједињењем 1918. одине – казао је председник Покрајинске владе Игор Мировић који је данас посетио редитељско-глумачку екипу у Карловцима.

Улоге српских великана поверене су глумцима Небојши Дугалићу, Бојану Жировићу и Гордани Ђурђевић-Димић.Осим Сремских Карловаца, филмске сцене снимане су у Матици српској, Музеју града Новог Сада и у дворцу у Кулпину.

Серијал „Великани српске Војводине“ снима се под покровитељством Одбора за обележавање стогодишњице присаједињена Војводине Краљевини Србији, у продукцији београдске куће „Беомедија“.

Обиласку филмског сета присуствовали су Његово преосвештенство владика сремски Василије, покрајинска секретарка за културу Драгана Милошевић и председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

ВИТЕЗОВИЋ ПИШЕ ФИЛМ И СЕРИЈУ

ПО речима Игора Мировића, ускоро ће почети снимање играног филма и серије о присаједињења делова данашње Војводине Војводине Краљевини Србији.Сценарио је поверен Миловану Витезовићу.

Текст преузет са портала http://www.novosti.rs/

Подели

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *