Саопштење за јавност: Грађани помажу Петровграду да врати своје име!

ИСТИНА О РЕФЕРЕНДУМУ ЗА НАЗИВ ГРАДА
10. марта 2018.
САОПШТЕЊЕ УДРУЖЕЊА “ПЕТРОВГРАД”: Више од 4.000 потписника онлајн петиције (List Zrenjanin)
13. марта 2018.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ГРАЂАНИ ПОМАЖУ ПЕТРОВГРАДУ ДА ВРАТИ СВОЈЕ ИМЕ!

Обавештавамо јавност да је петицију „Помозите Петровграду да врати своје име“, од 2. до 11. марта, својим именом и презименом подржало 4.262 људи! Број прикупљених потписа, којима се подупире враћање имена Петровград, много је већи неголи оних који се залажу да остане назив Зрењанин (према последњим расположивим подацима са сајта www.peticije24.com, подршку идеји да „Зрењанин остане Зрењанин“ пружило је 3.124 лица)! Наведена чињеница на најбољи начин сведочи о томе да застрашивање и агитовање на интернету и социјалним мрежама од стране злонамерних група јавности није дало очекивани ефекат.

Свесни смо да је сваки потписник изложио себе и своју породицу могућим нападима неистомишљеника! Међутим, убедљива подршка указује на немирење наших суграђана са непринципијелним компромисима, наметнутим заблудама и доминацијом лажи којој смо били изложени више од седам деценија.

У Зрењанину, 12. март 2018. године
Председник удружења „ПЕТРОВГРАД“ Будимир Јовановић

Подели

1. Gordana Jovanović каже:

Данашњи житељи ни не знају ко је био Жарко Зрењанин нити да ли је у опште имао било какве заслуге. Многи тада изгинуше нарочито млади покошени на СРЕМСКОМ фронту, па ником ништа. Зато гласам да се спроведе референдум за назив града онако како тај град и заслужује „ПЕТРОВГРАД“

2. Повратак у Нормалност каже:

Има ту више од именовања града лепим и заслужним именом. То је и одмеравање с комунистичком идеологијом и праксом које даве Србију и Србе већ деценијама.
    Питање је да ли ће Србија, последња у Европи, успети да се већински коначно одвоји од највећег зла које је задесило после Другиг св. рата. Сада живимо продужене последице деловања те страшне, зле владавине.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *